Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2011 04:38 - Турция прави крачка към война с Израел- Ердоган праща военни кораби в близост до еврейската държава
Автор: planbg Категория: Политика   
Прочетен: 9235 Коментари: 9 Гласове:
6

Последна промяна: 06.10.2011 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Поредният тежък удар на турската власт спрямо доскорошния високо почитан ционистки съучастник е факт. След като преди седмица Турция изгони израелския посланик и де факто прекрати дипломатическите си отношения с еврейската държава, вчера на среща на Арабската лига Ердоган не остави никакви съмнения, че намеренията му са сериозни:

Преди края на годината ще видим Палестина в съвсем различна ситуация.”

 

Оказва се, че това не е просто реторика- зад тези думи се чува и дрънченето на оръжие: Според турските вестници правителството е разработило нова морска стратегия с кодовото име ‘план Барабароса’ (!!!), която предвижда значително засилване присъствието на турския военоморски флот край границите на Израел. Като добавим и годишната сесия на ООН на 20-ти този месец, която се очаква да подкрепи с голямо мнозинство конкретни граници за нова палестинска държава в част от незаконно окупираните  от ционисткия режим територии, се получава ситуация, твърде драматична и непривична за ‘разглезеното дете на региона’ (по думите на Ердоган).

Отговорът на Израел, както обикновено, е светкавичен, но обичайната агресия в него още повече разкрива усещането за уязвимост:

Израел планира да засили контактите с арменското лоби в Конгреса на САЩ, с цел да бъде признат арменският геноцид и да подкрепи Ереван в неговите неофициални претенции за планината Арарат, изтъква в. "Йедиот Ахронот". Съответните предложения Либерман щял да направи на водачите на арменското лоби още през септември по време на посещението си в САЩ, допълва БГНЕС.

Освен това Израел може да разшири контактите си с Кюрдската работническа партия (ПКК) - организация, която Турция е обявила за терористична. Израел разглежда възможността да сътрудничи с ПКК и да я подкрепи във всички възможни сфери, пише в. "Йедиот Ахронот" (http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=773494).

Тези невероятни за всеки запознат с близкоизточния въпрос развития поставят няколко изключително сериозни въпроса:

1.       1. Дали Ердоган просто се възползва от Арабската пролет и разбунените духове в региона, за да излъска още повече образа си на борец за справедливост пред  очарованата арабска публика или прогнозите за оформящ се мащабен анти-израелски блок, воден от Турция, са реални и включват военна заплаха.

2.       2. Докъде ще доведе ционистите поведението на ‘бясно куче’ (както наричат Израел в целия арабски свят), при положение, че неговият вечен спонсор и гостоприемник САЩ са пред фалит и ще издъхнат, ако се наложи да водят още една война, този път срещу неясен брой съюзни мюсюлмански държави наведнъж. И това ли ще бъде конфликтът между юдео-християнската цивилизация и исляма (тезата и антитезата), който световната финансова олигархия възнамерява да предизвика, за да осъществи синтеза на един нов световен ред, белязан от наднационално управление? Знаем чия жътва е войната, но дали този път алхимиците, повелители на трансформацията кръв –




Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Току виж
14.09.2011 05:29
Турция заличилила Израел от картата на света. Та ега най- сетне светът да миряса.
цитирай
2. анонимен - Турците трябва да са луди да скачат ...
14.09.2011 06:44
Турците трябва да са луди да скачат срещу Израел
http://e-vestnik.bg/12661/erdogan-i-taynata-tsel-na-sblasaka-s-izrael/
цитирай
3. анонимен - За Турция слънцето ще изгрее от юг
14.09.2011 17:11
Защо автора на тази статия се крие зад името "planbg"
Статията е провокираща и заблуждаваща.Защо само се използват тези термини,като ционисти? Няма ли държава на име Израел с която Ердоган да си води войните? Ердоган много добре разбира,че една война срещу Израел ще върне Турция десетки години назад.Едно е да бълваш глупости по арабската и световна преса,друго е да водиш война срещу един народ готов на всичко за да запази суверенитета си.Вие,които пишете статията помислили сте какво ще значи една война за турския народ?И какво е това насъскване срещу Израел.Спокойствието на Израел в тази криза,дебело подчертава новата агресивна политика на Ердоган в този регион и истерията му срещу бившият си съюзник Израел .
цитирай
4. анонимен - planbg
15.09.2011 13:06

Името 'ПланБг' не е избрано случайно. Игра на думи е: план Б за Израел, но този план включва заселване в България, оттам- Бг. От друга страна, българите също трябва да имаме наш, български план за противодействие на тази заплаха. Всичко това се съдържа в името на блога.

По въпроса за ционистите. Ционизмът е официалната държавна доктрина на държавата Израел и като такава, да се разделя Израел от ционизма е напълно неправилно. Без ционизма нямаше как да съществува Израел. Това, че доста ортодоксални равини вече отричат ционизма и смятат, че е допусната грешка със създаването на Израел преди идването на Месията им, представлява още един идеологически конфликт, каквито са доста в израелското общество. То е разкъсвано от множество вътрени противоречия и далеч не е толкова единно, както изглежда отстрани. Но по този въпрос ще има отделен постинг.

По въпроса дали Турция би нападнала Израел: Напълно съм съгласен с Вас, че би било твърде рисковано за Турция да води война срещу евреите. Изключително дръзките действия на Ердоган говорят обаче, че има епохални тектонични размествания в международната политика и анализаторите ще направят добре, ако се отдалечат от старите категории и парадигми и устремят погледа си към крайната цел на тези тектонични размествания. Самата идея Турция да се опълчи срещу Израел, с когото са силно обвързани военно и политически, доскоро беше пълна ерес. Е, днес това е факт и повярвайте, никой от тези, които разбъркват картите, не мисли за турския народ, нито дори за еврейския народ. Народите, държавите, правителствата са само средства в ръцете на тези, които отдавна са ги купили и продали. Колкото по-рано човек се освободи от някои илюзии, толкова по-добре.

Поздрави и добре дошли в блога!
цитирай
5. анонимен - planbg
15.09.2011 13:08
Незнайно защо коментарите ми излизат като анонимни. Може ли някой- потребител или модератор от блог.бг да ми обясни защо става така и как да се отстрани този проблем.
Благодаря.
цитирай
6. staler - вижда ми се пресилено да се стигне до ...
16.09.2011 05:44
вижда ми се пресилено да се стигне до нещо по сериозно от дрънкане по медиите,което е по скоро за вътрешна употреба.надявам се,знаеш че държавата израел съществува благодарение на подкрепата на другата държава на евреите--сащ.а да се подценява силата на сащ е несериозно.освен това алианс на арабски държави,дори с цел -воина срещу израел,е фантастика.самите араби недолюбват палестиците.турция е регионална сила,която напоследък импонира с опитите си да води независима политика.и дотук.за нещо повече ,забрави.
цитирай
7. shtaparov - Хубаво би станало:
16.09.2011 19:13
Хубаво би било в крайна сметка турците най-после да получат един добър урок за своето нахалство!
цитирай
8. анонимен - Гьоте: "Те имат вяра, ...
16.09.2011 23:40
Гьоте:

"Те имат вяра, която благославя ограбването на чужденците."

Волтер: "Тази малка нация не скрива своята ненавист към всички останали народи. Нейните представители са винаги жадни за чуждите богатства, подли при несполука и нахални при сполука."
цитирай
9. ok3223 - Турците да
13.04.2012 19:22
shtaparov написа:
Хубаво би било в крайна сметка турците най-после да получат един добър урок за своето нахалство!

получат урок от евреите... Айде бе. Няма ли да стане обратното. Турците, ако се стигне до там, в което не вярвам, защото кукловода им е общ-САЩ, та турците ще видят сметката на тигърчето Израел.
Турция не е Палестина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planbg
Категория: Политика
Прочетен: 207776
Постинги: 15
Коментари: 189
Гласове: 72
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930